Мадан в медиите
СВЕТЛА УЗУНОВА-САНДОВА ПРЕДСТАВИ СВОЯТА ВТОРА СТИХОСБИРКА
14.05.2018

Днес в конферентната зала на НЧ”Иван Вазов -1999” поетесата Светла Узунова- Сандова представи своята втора стихосбирка „Истина и обич”.
Поетичната вечер бе открита с кратък литературен анализ на творчеството и биографията на авторката от Милена Белова- председател на Конфедерацията на българските писатели- клон Мадан.

В залата на читалището се бяха събрали и много приятели и почитатели на творчеството на маданчанката. Хасан Мехмедалиев, началник отдел „Култура, образование и хуманитарни дейности” в Общинска администрация - Мадан, поздрави авторката от името на кмета на общината Фахри Молайсенов и лично от свое име, като й пожела здраве и още дълги години нестихващ творчески ентусиазъм. Благопожелания към към нея отправиха и други нейни приятели и колеги от присъстващите, а най- прочувствени бяха думите на сина й, на когото е посветила много от творбите си досега.
Във вълнуващата среща, авторката представи някои от своите стихове, публикувани в стихосбирката, като овации събираше всеки един от тях, прочетен с майсторски патос, лично от нея.
В книгата си поетесата е събрала срещата си с красивата природа, с изгревите и залезите в живота, вплела е късче от душата си, а най-вълнуващи са и творбите, посветени на майката, като самата тя загубила съвсем скоро своята.

Ето и нещо от книгата...

„Истина и обич”

За малко нежност
и за бяло вино
минути ни остават в този ден,
за обич, дето никой не продава,
а дава я за обич. Двойна и добра
ще бъде тя,
но вечно някакви забрани
разделят ни един от друг.
Луната облацие тази нощ подгони
от хорските забрани разгневена.

Това препускане напред-назад
към работата и към дома-
то ни отнема най-човешката възможност
на общия ни път да се поспрем.
Да помъдруваме
над краткия си земен ден.

Търсене