Мадан в медиите
ОБЩИНА МАДАН ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДАВА ШАНС НА МЛАДИ ВИСШИСТИ ДА ПРИДОБИЯТ ОПИТ И ПРАКТИКА В ПРОФЕСИЯТА СИ
04.02.2019
Община Мадан за поредна година се включва в програмата „Старт на кариерата“, която подпомага професионалната реализация на младите хора след завършване на висшето им образование.
Днес кметът на община Мадан Фахри Молайсенов приветства с „Добре дошли“ поредните млади висшисти, завършили своето висше образование, които все още не са придобили стаж в професията си.
"В продължение на девет месеца, какъвто е срокът на програмата, двете дами ще могат да натрупат опит, практически познания и самочувствие в реална работна среда, както и ще имат възможност да се учат от вече доказани специалисти, което безспорно е добър старт за тяхното бъдещо професионално развитие", поясни той.
"Голяма част от младежите, които бяха на работа при нас по същата програма, вече са специалисти на постоянен трудов договор.
Приоритет в нашата работа и според възможностите ни е насърчаване на заетостта и прилагане на възможностите за квалификация, преквалификация и кариерно развитие, особено на младите хора. Това е и един сигурен начин да запази общината най-ценния си капитал – нейните жители. Средство за това са всички активни мерки и програми в сферата на квалификация.", допълни още градоначалникът.
Търсене