Мадан в медиите
КМЕТЪТ НА ОБЩИНАТА ФАХРИ МОЛАЙСЕНОВ ИНИЦИИРА СРЕЩА ЗА РАЗВИТИЕ НА ИТ-СЕКТОРА В МАДАН
01.02.2020

Кметът на общината Фахри Молайсенов инициира тристранна среща между местната власт, съсобственик на успешна IT- компания и млади специалисти в сферата на информационните технологии от региона.

Основната тема на разговор бе обсъждането на възможностите за развитие на IT-сектора в Мадан и модела на работа, които да привличат и задържат младите хора в родния им град, създавайки работни места в този бранш.

„Тази среща при всички случаи беше много нужна и изключително важна. С нея всъщност правим и първата важна крачка, касаеща развитието на IT-сектора в Мадан и младите хора, насочили се към тази сфера. IT- секторът е най-бързо развиващият се и в огромната си част, хората които работят в него са млади, интелигентни и образовани. А тук в Мадан ние имаме достатъчно такива и ще търсим възможности за развитие в тази посока. Благодарен съм и на собствениците на фирмата, които след София и Пловдив избраха, но не случайно Мадан за разширяване на дейността си”, каза по време на срещата градоначалникът, като допълни, че е готов да съдейства с всичко необхоимо, за да стартира начинанието.

Според него за всеки кмет няма по-голям успех и радост от това да запази млади хора в родното място, вместо да  развиват потенциала си в други градове и държави.

Търсене