ПРОДЪЛЖАВАТ ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТ „БЕЗГРАНИЧНА СОЛИДАРНОСТ“

Дата на публикуване: 22.10.2021 14:03

 На 21.10.2021 г.  част доброволците от Република Турция и Република България- група 1  по проект №2021-1-BG01-ESC51-VTJ-000037391  „ Unlimited solidarity „  започнаха изпълнението на доброволчески дейности свързани с подобряване на жизнената среда на населението: почистване и възстановяване на достъпни места за отдих, поставяне на табели „Пазете чистота“, като почистиха и пребоядисаха масивна беседка по пътя за хижа „Рай“.

Група 2 от доброволците, се включиха в доброволчески дейности свързани с индивидуални услуги на нуждаещи се семейства в с.Митовска. Доброволците помогнаха в домакинството, като нацепиха и подредиха дървата на няколко семейства, почистиха складовото помещение на кметството и подредиха пелетите на вдовица от селото.

Дейностите се осъществиха със съдействието на кметския наместник на с.Митовска – Медиха Халилова - Община Мадан.

 

Вечерта се проведе първата между-културна вечер – „Турска вечер“.

Бяха изказани поздравления към екипа на проекта и ползите от реализирането на доброволчески дейности, по програма Европейски корпус за солидарност. Поднесени бяха традиционни турски ястия, изпълнени бяха турски народни танци от турската група и беше представена презентация за Република Турция – туризъм, култура, традиции и икономика.

 

  Проектът се реализира с финансовата подкрепа на

Програма  Европейски корпус за солидарност

 

Този документ е съставен във връзка с изпълнение на проект

№2021-1-BG01-ESC51-VTJ-000037391  „ Unlimited solidarity „.

Отговорността за тази публикация се носи от фондация „Животът е хубав“ – гр.Мадан и не отразява официалното становище на ЕС и ЕКС.

 

ГалерияТърсене